Zien zonder bril

Home / Zien zonder bril

Zien zonder bril

Laserbehandeling

Met het gebruik van laser kan de vorm van het hoornvlies (de oppervlakte van uw oog) worden veranderd om scherpstellingsfouten met precisie te corrigeren. 

Hiermee wordt uw focus aangepast op dezelfde manier als met contactlenzen of een bril, maar zonder het ongemak. Het is niet alleen een permanente oplossing, het is ook op maat gemaakt – omdat ieders ogen anders zijn. 

Wij bieden drie mogelijkheden voor ooglaser. Na een volledig onderzoek kunnen we zien welke optie voor u geschikt is.

De snelste, technologisch meest geavanceerde en precieze ooglaserbehandeling ter wereld.

Deze één stap, één laser, sleutelgatlaseroogchirurgie is een derde generatie in laserbehandeling.

De meest bekende ooglaserbehandeling. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben al baat gehad bij deze geavanceerde techniek met twee laserstappen, met bewezen goede resultaten. 

De oorspronkelijke bewezen en effectieve ooglaserbehandeling. PRK biedt een veilige optie voor diegenen die geen kandidaat zijn voor SMILE of LASIK.

Intra-oculaire lensimplantatie (ICL)

Implantlenzen zijn zeer effectief bij de behandeling van zowel hoge brilcorrecties als astigmatisme. Voor de meeste patiënten is het zicht na een dergelijke operatie vergelijkbaar met het zicht met contactlenzen vóór de operatie, zonder het ongemak en de beperkingen hiervan. 

Mensen die niet geschikt zijn voor ooglasercorrectie krijgen vaak een lensimplantatie aangeboden. Dit komt omdat implantlenzen een breder scala aan brilcorrecties kunnen corrigeren en een veiliger optie zijn als u reeds bestaande hoornvlies- of oogoppervlak problemen heeft. 

Het meest voorkomende type implantlenzen dat in België en wereldwijd wordt gebruikt is de Visian ICL (intraoculaire collameer lens). Dit is een zacht, flexibel implantaat ontworpen om net achter de pupil en voor de natuurlijke lens in het oog te worden geplaatst. U kunt ICL’s na de implantatie niet zien of voelen, en u hoeft ze niet schoon te maken. 

Refractieve lensvervanging

Refractieve lensvervanging (RLE), ook wel lensvervangende chirurgie of extractie van heldere lenzen genoemd, kan een betere optie zijn dan SMILE, LASIK, PRK of ICL refractieve chirurgie voor mensen met ouderdomsbijziendheid (dragen van een leesbril) en hoge hypermetropie (verziendheid). 

RLE vervangt de heldere natuurlijke lens van uw oog door een kunstmatige intraoculaire lens (IOL) om uw scherpstelling fout te corrigeren en een scherpere focus te bereiken, zodat u minder behoefte hebt aan een leesbril of bifocale/graduele lenzen. 

De procedure voor refractieve lensvervanging is vrijwel identiek aan cataractchirurgie. Het verschil is dat bij RLE de lens die vervangen wordt helder is, in plaats van een troebele lens als gevolg van cataract. 

Er zijn verschillende soorten IOL’s beschikbaar om uw natuurlijke lens te vervangen, afhankelijk van uw visuele behoeften en de gezondheid van uw ogen. Dit zal met u uitgebreid worden besproken op de consultatie.